DEL 7 DE SETEMBRE AL 6 D’OCTUBRE DE 2013

REFOTOGRAFIANT OLOT

CAN TRINCHERIA, OLOT

“Refotografiant Olot: passat perfecte sobre present continu?” recorre a la refotografia –tornar a prendre la mateixa foto en diferents moments– per combatre la fragilitat de la nostra memòria, superposant passat i present a fi que puguem valorar on érem, on som i cap a on anem.

A partir de l’encàrrec de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, el fotògraf Jordi Milian ha refotografiat la ciutat recreant dues panoràmiques de principis de segle xx mitjançant la jutxaposició de més d’un centenar de fotografies actuals, sobre les quals, a més, s’han sobreposat fragments d’imatges antigues de l’Arxiu que incideixen en les transformacions més notables que ha experimentat Olot. Tot aquest material fotogràfic ha estat estructurat per l’arquitecte Xevi Bayona en una instal·lació en què l’evident contrast entre present i passat assalta el visitant i el condueix a reflexionar sobre l’evolució del paisatge olotí.

Coordinació: Àgata Losantos i Quim Roca | Disseny: Xevi Bayona | Panoràmiques actuals: Jordi Milian | Panoràmiques antigues: Servei d’Imatges de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa